Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012

Γλαύκος με μοσχοφίλερο και δροσερή παντζαροσαλάτα



Γλαύκος με μοσχοφίλερο και δροσερή παντζαροσαλάτα

Σήμερα το πρωί έπαθα ένα μικρό σοκ. Όχι, δεν άκουσα στις ειδήσεις κάποιο καινούργιο αδυσώπητο μέτρο για την καταπολέμηση του ελληνικού χρέους (αυτά μάλλον τα έχω συνηθίσει πια). Απλά ήρθα αντιμέτωπη με το τέρας. Ναι, το τέρας! Αυτό που κάθεται ήσυχο-ήσυχο πίσω απ' την πόρτα του μπάνιου, προσποιούμενο ότι δεν θα σε πειράξει αν το πλησιάσεις, ενώ στην πραγματικότητα περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να σε καταρρακώσει... Και για όσους δεν κατάλαβαν, εννοώ τη ζυγαριά! Αυτή την άσπονδη φίλη, που έναν καλό λόγο δεν έχει να πει όποτε της ζητάς τη γνώμη της για τα κιλά σου.

Η αλήθεια είναι ότι είχα αρκετό καιρό να την επισκεφθώ. Για μήνες περνούσα από δίπλα της, σφυρίζοντας τάχα αδιάφορα, και έκανα ότι δεν την έβλεπα. Μα σήμερα το πρωί αποφάσισα να το παίξω θαρραλέα και να κάνω το μεγάλο άλμα. Όχι τίποτα άλλο, αλλά μπήκαμε πια στο Νοέμβριο, οι γιορτές σύντομα θα είναι προ των πυλών και έπρεπε επιτέλους να μάθω πού βαδίζω. Πήρα λοιπόν βαθιά ανάσα, σταυροκοπήθηκα -μπας και γίνει κανένα θαύμα- και το τόλμησα. Βέβαια, όταν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας έχεις τιμήσει δεόντως κάθε είδους γλυκό και σαλτσοειδές, τι να σου κάνει και η καημένη η ζυγαριά; Πόσο επιεικής να είναι μαζί σου και τι να πρωτοκρύψει; Όσο και να θέλει να κάνει τα στραβά μάτια, δεν μπορεί... Σ' αρέσει δεν σ' αρέσει, οι αμαρτίες σου θα φανούν. Όπως ακριβώς φάνηκαν και οι δικές μου... Δυστυχώς για όλους τους καλοφαγάδες του κόσμου, οι αριθμοί δεν λένε ποτέ ψέμματα!

Αφού λοιπόν το τόλμησα και επιβεβαίωσα αυτό που διαλαλούσε περίτρανα εδώ και πολύ καιρό ο καθρέφτης μου, ορκίστηκα να μην ξαναβάλω στο στόμα μου καμία παχυντική λιχουδιά. Και προκειμένου να δείξω ότι έχω πάρει στα σοβαρά τον όρκο μου, αποφάσισα να φτιάξω κάτι light για μεσημεριανό. Ήταν ο μόνος τρόπος να κάνω τις ενοχλητικές Ερινύες να σωπάσουν (τουλάχιστον για σήμερα, αφού από αύριο πάλι στους ίδιους πειρασμούς θα υποκύψω...).

Ευτυχώς για μένα αλλά και για όλους τους υπόλοιπους που τρώνε από τα χεράκια μου, το φαγητό μπορεί να ήταν light αλλά βγήκε νοστιμότατο. Κι έτσι, αποφάσισα να το μοιραστώ μαζί σας. Τι έφτιαξα; Φιλέτο γλαύκου με μοσχοφίλερο και δροσερή παντζαροσαλάτα. Είναι ιδανικό φαγητό για όσους προσέχουν τη γραμμή τους αλλά και για εκείνους που δεν θέλουν να ταλαιπωρούνται με ψαροκόκαλα. Όσο για την παντζαροσαλάτα, είναι δροσιστική και πολύ νόστιμη. Αφήστε που φτιάχνεται και πολύ γρήγορα. Ε, τι άλλο να ζητήσει πια κανείς;

Εννοείται ότι το ψάρι και το κρασί που επέλεξα δεν είναι δεσμευτικά. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φιλέτο σφυρίδας, πέρκας, σολωμού ή ξιφία, ενώ στη θέση του μοσχοφίλερου μπορείτε να βάλετε όποιο λευκό κρασί σας αρέσει. Η επιλογή είναι δική σας...

Γλαύκος με μοσχοφίλερο και δροσερή παντζαροσαλάτα


Γλαύκος με μοσχοφίλερο και δροσερή παντζαροσαλάτα

Υλικά (για 4 άτομα)
Για το ψάρι:
4 φιλέτα γλαύκου (ή από όποιο άλλο ψάρι προτιμάτε)
1/2 κούπα μοσχοφίλερο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
χυμός από 1 λεμόνι
1 κουτ. γλυκού πάπρικα (γλυκιά)
1/4 κουτ. γλυκού ξερό κόλιανδρο σε σκόνη
πιπέρι / αλάτι

Για την παντζαροσαλάτα:
5 βολβούς βρασμένων παντζαριών (μπορείτε να τα αγοράσετε βρασμένα από το σουπερμάρκετ καθόλη τη διάρκεια του χρόνου)
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό (συνολικά 400 γρ.)
6 αγγουράκια τουρσί
1-2 κουτ. σούπας αποξηραμένα cranberries
1 χούφτα αμύγδαλα φιλέ
3-4 κουτ. σούπας μηλόξυδο (είναι πιο ελαφρύ και πιο αρωματικό από το απλό ξύδι)
3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι / πιπέρι


Εκτέλεση
Για το ψάρι:
Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το μοσχοφίλερο, το λάδι, τον χυμό λεμονιού, την πάπρικα, τον κόλιανδο και το αλατοπίπερο.

Περιχύνετε με αυτή τη μαρινάδα τα φιλέτα του γλαύκου και τα βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα (όσο περισσότερο μείνουν στη μαρινάδα, τόσο πιο γευστικά θα γίνουν).

Βάζετε το τηγάνι-γκριλιέρα (τηγάνι με ρίγες) να κάψει πολύ καλά σε δυνατή φωτιά.

Σκουπίζετε ελαφρά με απορροφητικό χαρτί τα ψάρια (για να φύγει η πολλή υγρασία από τη μαρινάδα) και τα τοποθετείτε πάνω στην γκριλιέρα (χρειάζονται μερικά λεπτά από κάθε πλευρά).

Μόλις πάρουν ωραίο χρώμα και από τις δύο πλευρές, τα αποσύρετε. Τρώγονται ζεστά!

Tip: Αν δεν έχετε τηγάνι-γκριλιέρα, μπορείτε να ψήσετε τα φιλέτα σας στο γκριλ.


Για την παντζαροσαλάτα:
Κόβετε τα παντζάρια σε πολύ μικρά κυβάκια και τα αγγουράκια τουρσί σε ροδέλες.

Ρίχνετε όλα τα υλικά της παντζαροσαλάτας σε ένα μπολ και ανακατεύετε καλά για να ενωθούν οι γεύσεις.

Δοκιμάζετε την παντζαροσαλάτα και, αν χρειάζεται, προσθέτετε αλάτι ή ξύδι (ανάλογα με τα γούστα σας).

Βάζετε στο ψυγείο για λίγη ώρα. Την καταναλώνετε δροσερή.

Tip: Αν δεν έχετε κράνμπερις, μπορείτε να βάλετε σταφίδες ξανθές. 

Γλαύκος με μοσχοφίλερο και δροσερή παντζαροσαλάτα


58 σχόλια:

  1. Επειδή κι εγώ στην ίδια φάση είμαι..σε καταλαβαίνω απόλυτα!
    Αν και στο ψάρι δεν είμαι πολύ φίλη, παρόλα αυτά τρώω γιατί κάνει καλό, η παντζαροσαλάτα σου όμως πολύ με δελέασε και θα την δοκιμάσω σύντομα!Ευχαριστούμε για τις ιδέες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουν και τα "υγιεινά" τη χάρη τους μωρέ! Να τη δοκιμάσεις την παντζαροσαλάτα και να μου πεις τη γνώμη σου! Καλό απόγευμα!

      Διαγραφή
  2. Πρώτη φορά το βλέπω αυτό το ψάρι!Σου ψήθηκε τέλεια!
    Εξαιρετικές οι συνταγές σου ...cranberries στην παντζαροσαλάτα???? Πολύ μ'αρέσει!!!
    Ωραία φωτογράφιση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι γευστικό ψάρι και το βρίσκεις εύκολα στο σουπερμάρκετ. Αλλά και να μην το βρεις, μπορείς να το φτιάξεις με ό,τι φιλέτο ψαριού σου αρέσει. Η πάπρικα πάντως του δίνει πολύ ωραίο χρώμα κατά το ψήσιμο.
      Και η παντζαροσαλάτα με τα κράνμπερις του πάει πολύ! Μια δοκιμή θα σε πείσει...

      Διαγραφή
    2. Simera tha ti dokimaso kai tha sou po!!!!

      Διαγραφή
    3. εξαιρετική!! το αμύγδαλο με τα κράνμπερις είναι όλα τα λεφτά!το αγγουράκι το ξέχασα κι έβαλα κάπαρη.
      Μπράβο!!

      Διαγραφή
    4. Πολύ ωραία ιδέα η κάππαρη! Την επόμενη φορά που θα φτιάξω τη συνταγή, θα τη δοκιμάσω.
      Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε η σαλάτα!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  3. To τέρας που μένει στο μπάνιο ή στην κρεβατοκάμαρα, πάντως ζει ανάμεσά μσς, δεν το χωνεύω ώρες ώρες καθόλου. Άλλες φορές πάλι μου είναι αδιάφορο κι άλλες τού ρίχνω κανένα χαμογελάκι αναλόγως πώς θα μού φερθεί. Αλλά τα πιάτα που έφτιαξες εξαιτίας του τέρατος είναι νοστιμότατα και ωραιότατα και να ευχαριστήσεις το τέρας που σού έδωσε την ευκαιρία για τέτοια δημιουργία. Φιλιά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα που το λες Μάρθα μου μάλλον του οφείλω ένα ευχαριστώ του τέρατος. Ολόκληρη ανάρτηση με βοήθησε να φτιάξω... Φιλιά κι από μένα! Καλό απόγευμα!

      Διαγραφή
  4. Αν και light, μια χαρά γευστική και gourmet η συνταγή σου. Θα μου άρεσε και με ξιφία, το μοσχοφίλερο νομίζω πως του πάει πολύ! Όσο για την παντζαροσαλάτα, κι εγώ πρόσεξα την "πονηριά" που έκανες με τα cranberries (τώρα τελευταία κάτι γίνεται μ' αυτά, τα βρίσκω παντού!)
    Μην αγχώνεσαι με τα κιλά βρε συ, τέτοια ωραία πιάτα να ετοιμάζεις, λίγο παραπάνω περπάτημα σε κάθε ευκαιρία και να δεις που θα το ξαναδαμάσεις το τέρας! :))
    Καλό υπόλοιπο Κυριακής διαδικτυακό Κυριακάτικο Κουτάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την Σκοτεινούλα! Τα κράνμπερις τα λατρεύω και σίγουρα θα τα ξανασυναντήσεις και σε επόμενες συνταγές μου. Τα αγοράζω με το κιλό! Άσε που κάνουν και πολύ καλό!
      Όσο για τα κιλά, έχω και κάτι dvd με ασκήσεις αλλά ποιος ψάχνει να τα βρει τώρα... :-)
      Φιλιά και καλό απόγευμα!

      Διαγραφή
  5. Πιο πολύ απ' όλα θαύμασα την σαλάτα σου, με τα τόσα καλούδια που της πρόσθεσες!!!
    Ωραιότατο το φαγάκι σου, ελπίζω να το φόβισες το τέρας!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε Έλενα. Είναι τρομερά δροσιστική και εύκολη (ειδικά αν αγοράσεις τα παντζάρια βρασμένα).
      Πού θα μου πάει, θα το εξολοθρεύσω το τέρας...
      Καλή εβδομάδα κι από μένα!

      Διαγραφή
  6. Αυτό το ψάρι δεν το γνωρίζω το διάβασα κι άλλη φορά αλλά δεν έτυχε να βρεθεί ποτέ στον ορίζοντα μου, ίσως γιατί αγοράζουμε πάντα φρέσκα ψάρια από γνωστό ψαρά και οι φέτες του περιορίζονται σε άλλα είδη.
    Όσο για τα κράνα προχτές τέλειωσα τα λικέρ με αυτά και τώρα επιδίδομαι στο να τρώω τα κράνα ατέλειωτα. Είναι γλυκά βέβαια και σκέπτομαι που θα μπορούσα να τα βάλω μαζί με το κουκούτσι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξανθή μου, μπορείς να φτιάξεις τη συνταγή με όποιο ψαράκι σου αρέσει. Άλλωστε, οι συνταγές είναι για να τις αλλάζουμε! Ωραίο ακούγεται το λικεράκι σου! Σίγουρα θα έχει υπέροχη γεύση! Καλό απόγευμα!

      Διαγραφή
  7. Ωραιοτατο φαγητο Αναστασια,και το ψαρι αλλα και η σαλατα ολα τα λεφτα!!!
    Τωρα για κιλα αστο γιατι ειναι πονεμενη ιστορια καλη μου..
    Καλο βραδυ και καλη εβδομαδα σου ευχομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Γωγούλα! Η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο φαγάκι είναι πολύ ελαφρύ και σίγουρα νόστιμο. Έτσι, και την γραμμή σου προσέχεις και δεν νιώθεις ότι στερείσαι κάτι! Καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  8. Αναστασία μου εγω δεν του δίνω σημασία του τέρατος ... ανεβαίνω και κατεβαίνοντας μονολογώ "λέγε ότι θες".

    Οσο για τα πιάτα σου σήμερα ... τα λιγουρεύτηκα ... το ψάρι αυτό δεν το έχω ξανακούσει αλλά θα το ψάξω για να έχω άποψη.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστή σε βρίσκω Κωνσταντίνα μου! Ας λέει ό,τι θέλει το άτιμο το τέρας...
      Το συγκεκριμένο ψαράκι το χρησιμοποιώ αρκετά, γιατί μου αρέσει η γεύση του και το βρίσκω εύκολα στο σουπερμάρκετ. Βέβαια, γούστα είναι αυτά (γι' αυτό έγραψα και εναλλακτικές ιδέες). Αν το βρεις πάντως, δοκίμασε το. Μπορεί να σου αρέσει.
      Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  9. χμμμ το δικό μας "τέρας" είναι κάτω από το κρεββάτι..Και η αλήθεια είναι οτι κι εγώ πρέπει να χάσω αρκετά κιλά αλλά τώρα με τα Χριστούγεννα να πλησιάζουν...μάλλον θα καθυστερήσω λιγάκι!! Καλή εβδομάδα και ps πολύ μου άρεσε το blog σου!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτω από το κρεβάτι; Και δεν βλέπεις εφιάλτες τα βράδια με το τέρας σε απόσταση αναπνοής; :-)
      Χαίρομαι που σου άρεσε το blog. Πιστεύω με τον καιρό που θα προστεθούν περισσότερες συνταγές θα γίνεται καλύτερο.
      Καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  10. Ωραίο ψήσιμο έχει το ψαράκι σου Αναστασία μου.
    Εγώ γλαύκο αγόρασα για πρώτη φορά πριν κανένα 6μηνο. Και επειδή τα "αγόρια" μου δυσκολεύονται με τα κόκκαλα των ψαριών όλα τα φιλέτα είναι σχεδόν μόνιμη επιλογή μου, γι' αυτούς.
    Τα υλικά σου ωραιότατα και σχόλια για την πατσαροσαλάτα ουδέν!!! Γιατί την λατρεύω, όπως και την μελιτζανοσαλάτα επίσης.
    Καλή εβδομάδα εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμείς Πηνελόπη μου με τα κόκκαλα έχουμε μια μικρή δυσκολία, γι΄αυτό συχνά παίρνω φιλέτο.
      Σε καταλαβαίνω, όλες αυτές τις σαλάτες-αλοιφές τις τσακίζω!
      Καλή εβδομάδα κι από μένα!

      Διαγραφή
    2. Επειδή ξεχάστηκα την ώρα που σου έγραφα Αναστασία μου, επανέρχομαι.
      Με είχες ρωτήσει για την αρωματισμένη βανίλια...
      Θα την βρεις έτοιμη σε φακελλάκια με άρωμα πορτοκάλι και λεμόνι, στον τομέα των μπαχαρικών ενός SM. Είναι γνωστής εταιρίας που εμπορεύεται μπαχαρικά. Κάθε φακελάκι είναι μια δόση, και έχει κάπου 50-60 λεπτά του Ευρώ, (ίσως κάτι παραπάνω).
      Δίνει επιπλέον τόνο όταν δεν έχεις ας πούμε υγρό εσσάνς πορτοκαλιού, παρέα με το ξύσμα.
      Καλή συνέχεια εύχομαι.

      Διαγραφή
    3. Πηνελόπη μου σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες. Θα την ψάξω την επόμενη φορά που θα επισκεφθώ το σουπερμάρκετ. Ελπίζω να τη βρω. Φιλιά!

      Διαγραφή
  11. Καλέ, μήπως απλά είχες κατακράτηση υγρών και το αποτέλεσμα ήταν παραπλανητικό;;
    Όπως και να 'χει, το συγκεκριμένο φαγάκι είναι εξαιρετικό! Άλλωστε τα ελαφριά πλην όμως νόστιμα πιάτα είναι πρόκληση για κάθε μαγείρισσα και νομίζω ότι τα κατάφερες περίφημα!
    Ωραία υλικά και ωραία παρουσίαση!
    Φιλιά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες να αγχώθηκα τσάμπα η γυναίκα;;;
      Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Ερμιόνη μου! Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε το ψαράκι και η συνοδεία του!
      Καλό μεσημέρι και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  12. Πολύ ωραίο το ψαράκι φαίνεται! Να το συνοδέψουμε λίγο (λιγουλάκι) με salsa verde του Jamie?
    H σαλάτα είναι super! Παίρνω το μπωλάκι και φεύγω.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Salsa verde; Αυτή με τη μουστάρδα και τις "πρασινάδες"; Γιατί όχι; Μια χαρά μου ακούγεται! Και αφού είχες τόσο ωραία ιδέα, χαλάλι σου και το πιατάκι με την παντζαροσαλάτα...
      Φιλάκια Νοτούλα και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  13. Χαα,χα,χα! Μη μου μιλάτε για ζυγαριές! Έχουμε τσακωθεί εδώ και καιρό! Αυτή η συνταγή φαίνεται εξαιρετική! Ευτυχώς μου αρέσουν σχεδόν όλα τα ψάρια και μιας που έχω να φάω καιρό, θα τη φτιάξω. Και η πατζαροσαλάτα φαίνεται πολύ ωραία! Αν αφαιρέσω τα αγγουράκια τουρσί αλλιώνεται πολύ η γεύση;
    Πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά μου φαίνεται ότι λίγο-πολύ όλοι έχουμε προηγούμενα με το τέρας...
      Αν και κάθε υλικό δίνει το δικό του "touch" στο τελικό αποτέλεσμα, νομίζω ότι και χωρίς τα αγγουράκια θα είναι εξίσου νόστιμη η παντζαροσαλάτα. Αν τη δοκιμάσεις, να μου πεις.
      Καλή εβδομάδα και σε σένα! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  14. Δεν μπόρεσα να έρθω χθες να σε διαβάσω ενώ είδα στο facebook την φωτογραφία και τον τίτλο. αχ αυτο ακριβώς που περιγράφεις πέρνάω και εγώ και μόλις είδα την συνταγή σκέφτηκα να μια καλή αφορμή. Καλό είναι τώρα ενα μηνα πριν τα Χριστουγεννα να κρατηθούμε λίγο γιατι μετά...
    Φιλιά πολλά, καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πειράζει Έρη μου! Κάλλιο αργά παρά ποτέ! :-)
      Έτσι σκέφτηκα κι εγώ. Να κρατηθώ τώρα γιατί μετά θα κάνω μακροβούτι στα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες...
      Φιλάκια!

      Διαγραφή
  15. Πολύ ωραίο το ψάρι όπως το εκανες και η σαλατούλα με τα παντζάρια. Τα κακά νέα...
    Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω στην πρώτη μου επίσκεψη στο blog σου, αλλά όλοι οι διαιτολόγοι απαγορεύουν δια ροπάλου τα παντζάρια (και το καλαμπόκι) στις δίαιτες (σίγουρα δεν ειναι το ίδιο με το να φας μια καρμπονάρα, αλλά δεν είναι και τελείως αθώα). Έχε το υπόψιν σου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, τα άτιμα τα παντζάρια! Και δεν τους το 'χα! Η πληροφορία καταγράφεται και θα χρησιμοποιηθεί εναντίον τους!
      Καλό απόγευμα και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  16. Χα χα χα!!! Χρωματιστό το μενού και σου ανοίγει κυριολεκτικά την όρεξη!! Δεν ξέρω τι λένε οι διαιτολόγοι πάντως εγώ τα παντζάρια τα λατρεύω!!! Καλή εβδομάδα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμένα μου αρέσουν πολύ τα παντζάρια και δεν ήξερα καθόλου ότι μπορεί και να παχαίνουν! Μα όλα τα ωραία πράγματα σ΄αυτή τη ζωή είναι παχυντικά, βρε παιδί μου...
      Καλή εβδομάδα Κική μου! Φιλιά!

      Διαγραφή
  17. Η εισαγωγή σου καταπληκτική χαχα!!!Το ψαράκι είναι τέλειο αλλά και αυτή η σαλάτα με τόσα ωραία υλικά που έχεις βάλει είναι καταπληκτική, μπράβο!!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Ελένη μου! Να είσαι καλά! Τόσο το ψαράκι όσο και η παντζαροσαλάτα είναι ελαφριές και αγαπημένες γεύσεις για μένα. Χαίρομαι που σου άρεσαν!
      Πολλά φιλιά κι από μένα!

      Διαγραφή
  18. Συμμερίζομαι απόλυτα τη στιγμή της αναμέτρησης με το τέρας του μπάνιου, κι εγώ σφυρίζω αμέριμνα προσπερνώντας το, ιδίως μετά την κατανάλωση γλυκών..Πολύ νόστιμη κι ελαφριά η σημερινή σου πρόταση, τόσο το ψάρι όσο και η σαλάτα δείχνουν ωραιότατα!! Καλή εβδομάδα και καλή συνέχεια, ΧΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω ότι το σφύριγμα επιβάλλεται μετά από οποιαδήποτε γλυκιά αμαρτία... Τι να κάνεις όμως; Αυτά έχει η ζωή...
      Καλή εβδομάδα! Φιλιά!

      Διαγραφή
  19. Πρέπει να σε ευχαριστήσω! Μου έδωσες μια εξαιρετική οπτική για το δικό μου τέρας! Τώρα ξέρω με τι έχω να κάνω! Τόσους μήνες παλεύω μαζί του και εκείνο διαρκώς με καταρρακώνει στην ασύμμετρη προσπάθειά μου...
    Το φαγάκι σου υπέροχο! Το χρώμα του και μόνο μπορεί να σε ανυψώσει, μετά την κατραπακιά...
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γλυκιά μου Αγγελική μην αφήνεις το τέρας να σε πτοεί!!! Τι κι αν παθαίνουμε κανένα σοκ πότε-πότε; Τι κι αν το τέρας μας περιμένει στη γωνία μετά από κάθε στραβοπάτημα...; Εμείς προχωράμε με ψηλά το κεφάλι (και το πιρούνι)!
      Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  20. Anastasie, τα τέρατα τα αγαπάμε -για να τα εξευμενίσουμε?- και δεν τους πάμε κόντρα...:D

    Για το πιάτο σου πρέπει να πω, αφού το θαύμασα κάμποσες φορές, ότι είναι πανέμορφο πρώτα και νοστιμότατο μετά. Τι να κάνω, που είμαι "οπτικός τύπος"?!
    Οι φωτογραφίες και το κόνσεπτ σκίζουν.

    Η σαλάτα απογειώθηκε με τα κράνμπερις. Για μένα 4 κ.σ. πλιιιιζ! Θα δοκιμαστεί οσονούπω.
    Z.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες να του πήγα πολύ κόντρα βρε Ζαμπία μου και γι' αυτό με εκδικήθηκε...;;
      Έτσι είναι, πρώτα χορταίνει το μάτι και μετά το στομάχι... Είναι ωραίο φαγάκι πάντως. Δοκίμασε το και θα με θυμηθείς!
      Κι εσύ κρανμπερόπληκτη απ' ότι καταλαβαίνω... Join the club!
      Πολλά φιλιά και καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  21. Αχ, αυτή η ζυγαριά!! Αδυσώπητο τέρας, που λέει πικρές αλήθειες! Έχουμε όμως την λύση, ενός ωραία και υγιεινά μαγειρεμένου ψαριού και μιας νόστιμης σαλάτας, για να το κατατροπώσουμε!! Ας βιαστούμε λοιπόν, πριν να είναι αργά!
    Καλή σου ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά τα λες Ειρήνη μου! Όλοι ενωμένοι στη μάχη εναντίον του τέρατος! Με ψαράκια και σαλατούλες, που και μας βοηθάνε να κρατήσουμε τη γραμμή μας και δεν στερούνται γεύσης!
      Καλημέρα!

      Διαγραφή
  22. Απαντήσεις
    1. Είναι ένα ψάρι χωρίς πολλά κόκκαλα, που το βρίσκεις εύκολα στο σουπερμάρκετ σε φέτες. Δοκίμασε το, μπορεί και να σου αρέσει...

      Διαγραφή
  23. όνειρο ακούγεται πόσο έξυπνο το παντζαρι να το παντρευεισ με αμύγδαλα είσαι θησαυρός περιμένω τα χριστουγεννιάτικα σου για το πανηγύρι του stars and icicles

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε marilise μου! Πιστεύω ότι το παντζάρι ταιριάζει με τα αμύγδαλα (και όχι μόνο με τα καρύδια που το συνοδεύουν συνήθως).
      Καλό απόγευμα και φιλιά!

      Διαγραφή
  24. ΤΕΛΕΙΟ!!!!
    Καταπληκτική η επιλογή σου!
    Θα το φτιάξω όπωσδήποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το φτιάξεις Σοφία μου και να μου πεις εντυπώσεις!
      Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  25. Συγχαρητήρια για τη συνταγή. Την δοκίμασα με μια μικρή αλλαγή (στην πάπρικα) και ήταν τέλεια!! Τελικά τείνω να πιστέψω πως το μοσχοφίλερο όπως και να το χρησιμοποιήσεις, θα δώσει κάτι το ιδιαίτερο & διαφορετικό στη γεύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε Μαράκι! Το μοσχοφίλερο έχει τόσο φίνα γεύση και υπέροχο άρωμα, που σίγουρα αναβαθμίζει γευστικά οποιοδήποτε πιάτο!
      Καλή συνέχεια στα μαγειρέματά σου!

      Διαγραφή
  26. Επειδή δεν έχω γκριλ και το φουρνάκι μου είναι απλό και δεν έχει γκριλ (είμαι φοιτήτρια), αν το κάνω στο αντικολλητικό τηγάνι πειράζει; Θα πρέπει να ρίξω και λίγο λάδι όμως πρώτα, σωστά; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αναστασία μου, μπορείς να το κάνεις στο αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λαδάκι. Θα βγει εξίσου νόστιμο, αν και λίγο διαφορετικό. Θα χαρώ να μάθω εντυπώσεις αν το φτιάξεις!
    Καλά μαγειρέματα! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή